THERESA, MATHIAS, JON, KRISTIAN OG STEFFAN

STRINGS & BUTTONS

Theresa Schæfer: Vokal
Mathias Kristensen:Guitar
Jon Noe: Guitar
Kristian Rusbjerg: Harmonika
Steffan Søgaard Sørensen: Kontrabas

Strings & Buttons er en dansk sigøjner-jazz kvintet, der med sprudlenede energi og gedigen sammenspillethed udfordrer og fornyer den traditionelle sigøjner-jazz musik, som har sin oprindelse i 1930’ernes europæiske sammensmeltning af amerikansk swing-musik og den traditionelle sigøjner musik, hvor navnlig Django Reinhardt ses som stilartens grundlægger og altoverskyggende faderfigur.

Bandets lyd og repertoire er solidt forankret i denne tradition, men hvor den traditionelle sigøjner-jazz oftest er instrumental, tilfører bandets sangerinde stilen et nyt udtryk, med en stilsikker og karakteristisk vokal, -ofte krydret med egne tekster. I kombinationen med virtuos guitarspil, ekvilibristisk harmonika og bundsolid bas, leverer bandet et stemnings fyldt og imødekommende helhedsindtryk, der leder tankerne hen på franske fortovs caféer og indbyder til smil, svingende dans og højt humør.

THERESA, MATHIAS, JON, KRISTIAN OG STEFFAN

Download pressebilleder

THERESA, MATHIAS, JON, KRISTIAN OG STEFFAN

STRINGS & BUTTONS

Det danske Gypsy Jazz band Strings & Buttons spiller klassikeren Douce Ambiance af Django Reinhardt med tekst af Theresa Schæfer.

Optagelsen er fra Sommersang i Mariehaven 2017.