Harmonikanørderne

Ja, Øyvind Ougaard og jeg ER nørder inden for harmonika. I podcasten ”Harmonikanørderne” taler vi om vores fælles passion, om musikken, instrumentet og de mennesker, der spiller harmonika.

mouse4

DEN ERFARNE SPILLEMAND

ØYVIND OUGAARD

Øyvind Ougaard er en harmonikaspiller, der har specialiseret sig i at spille nutidig rytmisk musik på instrumentet. Med harmonika som speciale har han medvirket som studiemusiker på mere end 400 CD-udgivelser med navne som Kim Larsen, Lis Sørensen, Sebastian, TV2, Birte Kjær, Anders ”Anden” Matthesen, Otto Brandenburg, Eva Madsen, Poul Krebs, Anne Linnet, Lars Lilholt, Flemming Bamse Jørgensen, Smokie (UK), Lill Lindfors (S) og utallige andre.

Sideløbende hermed arbejder han som pianist, komponist, TV-vært, skuespiller, komiker, konferencier mm. Som kapelmester har han siden 1983 været musikansvarlig for bla. entertainerne Monrad & Rislund, Zirkus Nemos orkester samt en lang række orkestre og filmmusikproduktioner. I de senere år har han rendyrket sin egen yndlingsmusik i Trio Klezmer, der spiller klezmer-musik og i orkesteret Polkageist, der spiller alt fra H.C. Lumbye til Jimi Hendrix – med harmonikaen i front. Og indenfor musikalsk comedy slår han sine folder i Brødrene Damp, som også tæller Søren Rislund og Kalle Mathiesen.

DEN “NYE” SPILLEMAND

KRISTIAN RUSBJERG

Kristian Rusbjerg er en af landets meget aktive harmonikaspillere og fungere i adskillige musikgrupper med genre lige fra jazz, folkemusik, gammeldans, tango, country, musette og koncertmusik.

Der er dog ingen tvivl om, at Kristians baggrund i harmonikamusikken kommer fra harmonika træf, som han har besøgt i stor stil helt fra sin ungdom i følge med sin bedstefar Evald Hammerum og hans dengang faste spille makker Jesper Christensen.

Gennem tiden har Kristian været kendt for både CD-udgivelser som fx Harmonika træffere og TV-optrædender i bl.a. Sommersang i Mariehaven.
I dag lever Kristian af at spille på harmonika og haft det som sin levevej i over 10 år.

Med denne baggrund, har Kristian taget initiativet til denne podcast og har sammen med sin medvært Øyvind Ougaard sat et mål op om at skabe mere viden omkring harmonikaen og alle dens mange forskellige muligheder.

DEN “NYE” SPILLEMAND

KRISTIAN RUSBJERG

Kristian Rusbjerg er en af landets meget aktive harmonikaspillere, som fungerer i adskillige musikgrupper med genrer lige fra jazz, folkemusik, gammeldans, tango, country, musette og koncertmusik.

Der er dog ingen tvivl om, at Kristians baggrund i harmonikamusikken kommer fra harmonikatræf, som han har besøgt i stor stil helt fra sin ungdom i følge med sin bedstefar Evald Hammerum og hans dengang faste spillemakker Jesper Christensen.

Gennem tiden har Kristian været kendt for både CD-udgivelser som fx “Harmonika træffere” og TV-optrædender i bla. Sommersang i Mariehaven.

I dag lever Kristian af at spille harmonika og haft det som sin levevej i over 10 år.

Med denne baggrund har Kristian taget initiativet til denne podcast og har sammen med sin medvært Øyvind Ougaard sat et mål op om at skabe mere viden omkring harmonikaen og alle dens mange forskellige muligheder.