Kristian & Jens Peter

Svenske harmonika træffere

1.
Clarinet polka

Trad.

2.
Midnattssol över Pajala

C. & E. Jularbo

3.
Amerikansk Träskopolka

Lundin

4.
Norrlandshambo

A. Walter

5.
Gulaschbaronen

E. Gylling

6.
Lill-Jans polka

Benny

7.
Det är dans på Brännö Brygga

Dahlqvist

8.
Dansen på Sunnanö

E. Taube

9.
Den franske hotdog

K. Rusbjerg & J. P. Nielsen

10.
Drömmen om Elin

C. Jularbo

11.
Schottisfröjd

A. Walter

12.
Födselsdagsvals til Mona

B. Andersson

13.
Arlette

A. Walter

14.
Livet i Finnskogarne

C. Jularbo

15.
Johan på snippen

Wahlberg

16.
Evert Taube Potpourri

E. Taube

17.
Jämtgubben

Strand

18.
Vals I Vällingsjö

A. Walter

Kristian & Jens Peter

Musikere & Indspilningsinfo

Medvirkende musikere

Kristian Rusbjerg is one of Scandinavians best Accordion players. He plays these Christmas songs with such intensity and feeling, that he makes them sound brand new, especially with the extraordinary backing by some of Nashville’s finest musicians. Enjoy the new and the old Christmas songs on “Accordion Christmas” in front of the fireplace with a good glass of wine, in your car or next to the newly decorated Christmas tree.
– Peter Vesth

Acoustic Guitar : Pat McGrath, Steven Sheehan, Glen Duncan, Jess Leary
Electric Guitar: Greg Galbraith
Steel and Dobro: Sonny Garrish
Bass: Kevin Grannt
Drums and percussion: Paul Scholten
Fiddle, Mandolin and Banjo: Glen Duncan
On Heinzelmännchen Wachtparade:
Violin and Double Bass: Steffan Søgaard Sørensen
On Quiet Christmas Night:
Vokal: Jess Leary
Violin and Cello: Jonathan Yudkin
On Will Peace come in time for Christmas:
Leadvokal: Melanie (Safka)
Choir: Jess Leary, Beau Jarred Schekeryk
Acoustic Guitar, Electric Guitar, Bass and Synth Pads: Beau Jarred Schekeryk
Engineers: Nick” Ace” Lutz, Jason Domenech, Charlie Jensen and Beau Jarred Schekeryk
“Quiet Christmas Night” is from the forthcoming Peter Vesth album the “Finest Christmas Gift”

Arranged and produced by Kristian Rusbjerg and Peter Vesth

Indspilningsinfo

Thank You so much to:

 • All the great musicians that helped make this album special.
 • Paul Scholten at County Q studio in Nashville, Tennessee.
 • Lundgaard Studio in Vejen, Denmark and Beau Jarred Schekeryk.
 • Melanie (Safka), Jess Leary, Peter Vesth and all the other great songwriters.

Thank you for the support to Dansk Solistforbund.

A special thank you to my Grandfather, whom helped me start playing the Accordion when I was only 10 years old.

   
   
  [24/5-04]

  Nyt kapitel af dansk harmonika-sensation

  Med et samlet salg på over 70.000 eksemplarer af ”Harmonika træffere” og ”Harmonika træffere II” er harmonikaen omsider kommet på verdenskortet i Danmark. Kristian & Jens Peter følger op på succesen med et nyt album – ”Svenske harmonika træffere”.

  Interessen for harmonikamusik i Danmark er voksende. Harmonikaen har hidtil levet en stille tilværelse blandt harmonikamenigheden på diverse harmonikatræf. Men det lidt glemte gamle instrument har fået tag i et helt nyt, bredt publikum takket være to cd-udgivelser.

  ”Harmonika træffere” (2002) og ”Harmonika træffere II” (2003) har til sammen solgt over 70.000 eksemplarer, hvilket har indbragt såvel guld- som platinplader samt en sensationel 4. plads på den officielle danske albumhitliste.

  Nu skal der skrives et nyt kapitel til succeshistorien, idet duoen Kristian & Jens Peter den 24. maj udsender endnu et fuldbårent harmonikaalbum, ”Svenske harmonika træffere”, som bl.a. indeholder numre af Evert Taube, Carl Jularbo – og som en kuriositet ”Fødselsdagsvals til Mona” af de gamle Abba-drenge og sangskrivere Benny Andersen & Bjørn Ulvæus.

  ”Vi ønskede ikke at udvikle os til en kliché med udgivelsen af en ”Harmonika træffere III”, så i stedet har vi valgt at præsentere vores danske publikum for den stolte svenske harmonikatradition, som vi holder meget af,” siger Kristian Hammerum Rusbjerg.

  Elsker harmonikaen

  Kristian & Jens Peter undrer sig over, at Danmarks Radio og for den sags skyld de danske lokalradioer ikke spiller harmonikamusik noget oftere. Det er musik med en bred folkelig opbakning, hvad cd-salget viser. Men medierne er ikke interesserede.

  Til gengæld kommer der masser af mennesker til harmonikatræf rundt omkring i landet, hvor amatører og professionelle hver især og sammen bidrager til underholdningen.

  Det er i det miljø, de bedste amatører udvikler sig til måske kommende stjerner. Blandt andet ved at deltage i det såkaldte ”buskspil”, hvor musikerne går rundt mellem telte og campingvognen for at finde nogen at spille sammen med. Det udvikler sig ofte til gigantiske ”jam sessions” med op til flere hundrede (!) deltagere. Gerne med Kristian & Jens Peter som deltagere.

  ”For mig har en harmonika den mest fortryllende lyd. Når jeg hører en harmonika, går alt simpelthen i stå. Harmonikaen repræsenterer både melodi, rytme og bas, faktisk på samme måde som et klaver. Men man kan i modsætning til klaveret have sin harmonika med sig overalt, og derudover er det også vigtigt, at det er et levende instrument, ikke elektronik,” siger Kristian.

  Han er af den ærlige overbevisning, at mange danskere snyder sig selv for en stor oplevelse ved at fravælge harmonikamusikken uden at give den en chance. Han påpeger, at der er masser af harmonika på mange af tidens hotte pop- og rockudgivelser, f.eks. med Shakira.

  Foreløbig ser det ud til, at Kristian & Jens Peter har rigeligt at lave. De optræder dels ved harmonikatræffene, dels på ældrecentre og andre steder, hvor musikken værdsættes. Ofte optræder de for et publikum, der er ældre end dem selv, men det betyder ikke noget.

  ”Det tænker jeg ikke så meget over. Og vi kan sagtens fange et ungt publikum ved hjælp af musikken. Mange unge fascineres over den hurtighed, vi har i fingrene,” siger Jens Peter.

  Vil gerne på fuld tid

  Begge de talentfulde harmonikaspillere har som en stor drøm, at de med tiden vil kunne leve af at spille harmonika på fuld tid. Men der mangler endnu noget, og i mellemtiden fortsætter Jens Peter med at køre lastbiler fyldt med Schulstad-brød fra Vejle til Århus – om natten! Kristian har ikke p.t. et civilt job ved siden af musikken.

  De elsker at være ude at spille foran et entusiastisk publikum. Og af og til falder der en helt usædvanlig opgave af til dem.

  ”Vi har for nylig deltaget i filmoptagelserne til Lasse Spang Olsens nye spillefilm ”Inkasso”, der har premiere til efteråret. I mindre roller, men det var alligevel sjovt at være med til,” mener de to jyske musikere.

  Hvem ved, måske kan filmen være med til at åbne endnu flere døre for harmonikamusik. Kristian & Jens Peter mener selv, de har mulighed for at nå ud til flere end hidtil.

  ”Det betyder noget for mange, at vi ikke er 50-60 år gamle og spiller som alle de andre. Vi tilfører musikken et friskt og ungt pust. Vi lægger nogle nye finesser ind i musikken, og jeg tror, at vores succes har givet mange andre harmonikaspillere mod på at gå i gang. Vi har sat harmonikaen på ”verdenskortet” i Danmark,” siger en stolt Kristian.

  Kristian & Jens Peter

  Svenske Harmonika træffere – Reklamevideo

  Reklamefilm fra 2004 med Kristian & Jens Peter. CD’en “Svenske Harmonika Træffere” Udgivet af CMC records Medvirkende: Kristian Rusbjerg & Jens Peter Nielsen