Kristian & Jens Peter og Czardas Trioen

Samba Romantica

1.
Coquette polka

P. Frosini

2.
Månskin över Angermanälven

K. Grönstedt

3.
Samba Romantica

M. Lacrange

4.
Liten Dialog

A. Johansen

5.
Tango Jalousie

J. Gade

6.
Flickan från Finnskogarna

C. Jularbo

7.
La Mariposita

P. Frosini

8.
Bel Viso

P. Frosini

9.
Fredag den 13.

A. Johansen

10.
Frosini’s Symphonic March

P. Frosini

11.
Vieni Amore

P. Frosini

12.
Czardaz

V. Monti

Kristian & Jens Peter og Czardas Trioen

Musikere & Indspilningsinfo

Medvirkende musikere

Kristian Rusbjerg – Harmonika
Jens Peter Nielsen – Harmonika
Jens Dalsgaard – Trommer
Bent Ove Sørensen – Guitar
Olav Gudnason – Bas
Jesper Andersen – Trommer

Indspilningsinfo

Indspillet i:
PUK Studio / Søren Bundgaard
Mixet i: SB Studio / Søren Bundgaard og Claus Hassing
Mastering: Audio Planet / Jan Eliasson
Art-work: Graphic Eye / Lars Nielsen
Fotos / Nils Krogh

   
   
  Læs her

  Pressetekst

  To konkurrenter i ro og harmoni
  Med et samlet salg på over 85.000 eksemplarer af deres første tre albums er harmonikaen omsider kommet på verdenskortet i Danmark. Harmonikaduoen Kristian og Jens Peter følger op på succesen med et nyt album – ”Samba Romantica”, en cd med egne favoritter, der er en gave til et publikum, der ønsker fordybelse og kvalitet.

  – Af journalist Rie Nielsen

  Hvis det endnu ikke skulle være gået op for de fleste, så lad det være slået fast her: Harmonikamusik er andet og meget mere end sømandsviser i Nyhavn og en særlig klang fra de vidtstrakte, svenske birkeskove.

  Duoen Kristian og Jens Peter har allerede tidligere vist sit publikum et stykke ad vejen, eksempelvis ved at indspille musik af den italienske komponist Pietro Frosini. Men nu går de hele vejen og har skabt en cd, der er kræs for et publikum, der ønsker høj teknisk kvalitet og mulighed for at fordybe sig i musikken.

  ”Samba Romantica” hedder cd’en, som Kristian og Jens Peter har indspillet sammen med deres orkester Czardas Trioen.

  – Musikken på denne cd ligger virkelig vores hjerter nær, slår Kristian Rusbjerg fast.

  – Vi har valgt at satse på noget mere artistisk denne gang. Man kan næsten sige, det er koncertmusik, men dog ikke så klassisk, at det ikke er til at holde ud at høre på for vores kernepublikum, smiler Kristian Rusbjerg.

  Jens Peter Nielsen understreger, at denne cd i forhold til tidligere udgivelser teknisk er meget svær.

  – Det har været benhårdt arbejde, og vi har øvet os uffatteligt meget. Men samtidig har vi efterhånden fundet en ro og harmoni og dynamik i vores samspil, der er det hele værd, mener Jens Peter Nielsen.

  Han nævner, at Kristian og han, der kun har spillet sammen i tre år, men begge har spillet, siden de var børn, tidligere har stillet op i konkurrencer mod hinanden.

  – Da vi konkurrerede, gjaldt det jo om at kunne spille de hurtigste løb og den slags. Det præstationsræs tog vi begge lidt med ind i duoen i begyndelsen. Men nu har vi spillet sammen så længe, at vi er faldet til ro. Vi har affundet os med, at ingen af os kan det hele, men at vi supplerer hinanden godt. Vi giver hinanden plads, så vi kan skiftes til at spille blærestemmen, griner Jens Peter Nielsen og fremhæver:

  – Man kan virkelig høre nu, at det er to harmonikaers leg med stemmerne.

  Fredag den 13. og romantisk samba
  Jens Peter Nielsen mener altså, de to musikanter er kommet rigtigt langt i deres samarbejde, og han lægger ikke skjul på, at han forventer sig meget af duoen i fremtiden. Til gengæld er han og Kristian Rusbjerg lidt mere forsigtige, når de skal tale om, hvilke forventninger de har til den nye cd.

  – Vi håber naturligvis, at cd’en sælger, og at folk kan lide musikken. Men det er helt særligt denne gang, at vi ikke har lavet cd’en efter, at den skulle ramme det sædvanlige, brede publikum. Vi har sammensat musikken efter, hvad vi allerbedst selv kan lide, understreger Kristian Rusbjerg.

  – Måske er cd’en lidt for de indviede, der for eksempel falder på halen over hurtighed og teknik, mere end den er for gamle Fru Olsen, selv om hun også sagtens kan få noget ud af at lytte til den, mener Jens Peter Nielsen.

  Når Kristian Rusbjerg skal nævne sine egne top-favoritter på cd’en, fremhæver han nummeret ”La Mariposita”, skrevet af yndlingskomponisten Pietro Frosini, men også et nummer af Arnstein Johansen med titlen ”Fredag den 13.” er Kristian Rusbjerg endog meget tilfreds med.

  – ”Fredag den 13.” er altså ikke noget gysernummer, griner han og forklarer:

  – Det er lavet af en norsk jazzharmonikaspiller, der lægger jazzinspiration ind i sin musik. Det er sjovt at spille sådan en genre i forhold til den traditionelle måde at spille harmonika på, mener Kristian Rusbjerg.

  Jens Peter Nielsen er ret vild med pladens titelnummer.

  – ”Samba Romantica” synes jeg personligt var det sjoveste nummer at indspille. Det er noget helt nyt for os at spille latinamerikanske rytmer. De rykker på en helt anden måde end andre udtryksformer. Det er meget temperamentsfuld og følelsesmæssig musik, og det passer rigtig godt til mig, pointerer Jens Peter Nielsen.

  Orkester med anerkendelse
  Jazz, samba, koncertmusik, en polka og et par enkelte svenske valse er med til at give cd’en sit brogede, men fuldendte og harmoniske udtryk. Men der er også blevet plads til en enkelt tango. Naturligvis den kendteste af dem alle, ”Tango Jalousie” skrevet af danske Jacob Gade. Med den slår harmonikaduoen to fluer med ét smæk

  – Vi synes begge, det er en fantastisk melodi, men vi har den også med, fordi den vil gå lige ind hos vores trofaste publikum, forklarer Kristian Rusbjerg.

  Han fortæller, at Jens Peter Nielsen og han selv har arrangeret alle numrene.

  – Vi har gjort dem hørbare, så selv om pladen ikke er tiltænkt Hr. og Fru Hansen, kan de alligevel godt holde ud at høre på den. De skulle gerne blive glædeligt overraskede, håber Kristian Rusbjerg.

  Som baggrund for de to harmonikastemmer spiller orkestret Czardas Trioen. Den består af Jens Dalsgaard på trommer, Olav Gudnason på bas og Bent Ove Sørensen på guitar.

  – Det er en flok herlige, gamle gutter, som har spillet hele livet, og som har været vores trofaste orkester hele vejen igennem. Så denne gang mente Jens Peter og jeg, at de skulle have den anerkendelse, de fortjener. Der er ingen af dem, der er under 50 år, så Jens Peter og jeg er de unge og i forhold til dem uerfarne, og vi har fået utrolig stor inspiration fra dem. De har trukket os lidt væk fra det almindelige harmonikamiljø og den traditionelle måde at spille på. Det er vi meget glade for, understreger Kristian Rusbjerg.

  Cd’en er indspillet i det legendariske Puk-studie, Puk Recording Studio, der ligger lidt nord for Randers. Studiet er blandt andet berømt for, at den engelske superstjerne Elton John engang indspillede en plade dér.

  – Det var stort for os at få lov at indspille i Puk-studiet. Måske sov jeg oven i købet i den seng, Elton John også sov i engang, ler Jens Peter Nielsen og fortsætter:

  – Det er jo lidt af en drømmeverden, der pludselig bliver virkelighed, når en harmonikaplade bliver indspillet sådan et sted.

  ”Samba Romantica” er produceret af Søren Bundgaard, der nok mest er kendt i offentligheden som den ene halvdel af duoen Kirsten og Søren og en lang række mindeværdige melodigrandprix-optrædender op gennem 1980’erne. Men de senere år har Søren Bundgaard produceret cd’er for et hav af danske kunstnere. Og altså også for Kristian og Jens Peter.

  Cd’en ”Samba Romantica” er allerede ude i butikkerne. Pladereceptionen bliver holdt ved Bindslev Harmonikatræf i Nordjylland her i sommer, nærmere bestemt 29.-31. juli, når duoen og orkestret for første gang skal præsentere numrene fra cd’en for et live-publikum.

  Diskografi – albumudgivelser:

  • Kristian & Jesper: ”Nu også på CD” (2001)
  • Kristian & Jesper: ”Harmonika træffere” (2002)
  • Kristian, Jesper & Jens Peter: ”Harmonika træffere II” (2003)
  • Kristian & Jens Peter: ”Svenske harmonika træffere” (2004)
  • Dræsinebanden: ”De bedste danske sømandssange” (2005 – er netop udkommet)
  • Kristian & Jens Peter: ”Samba Romantica” (2005 – er netop udkommet)

   

  Kristian & Jens Peter – biografier:

  Navn: Kristian Hammerum Rusbjerg.
  Alder: 26 (født 18/12-78)
  Bor i: Brønderslev (Nordjylland)
  Harmonika: Beltuna Leader, Mengasini French Nostalgi, Piatanesi Ottavianelli Severini.

  Musikanerkendelser:

  • Vinder af Frosini Grand Prix 1997
  • Vinder af Frosini Grand Prix 1998
  • Vinder af Frosini Grand Prix 1999
  • Modtog i 1997 ”Gräfsnäs Stipendiet” i Sverige

   

  Navn: Jens Peter Nielsen

  Alder: 33 (født 11/03-72)
  Bor i: Løgten (Østjylland)
  Harmonika: Beltuna Leader Euro, Beltuna Studio Musette.

  Musikanerkendelser:

  • Vinder af Danmarksmesterskab i underholdningsmusik 1991
  • Vinder af Frosini Grand Prix 1993
  • Vinder af Frosini Grand Prix 1994